Must have: Discipline

I’m going to be honest with you. Sometimes it is hard to eat healthy and to work out. When my alarms wakes me up at 6.00am am not always happy to go out for a run. Sometimes I hate running next to the sea because of the wind or the rain. During the weekends I find it sometimes hard to eat healthy. But there is something that keeps me on track: Discipline. I’m happy to have discipline because I’m always thankful after a run or a healthy meal. I love the feeling of: I just did that! Discipline will help you during the, “I’m not in the mood days”. And the more discipline you have the easier it gets. Good news, you can train discipline!

discipline

Push yourself
To train your discipline you have to push yourself for something your are not in the mood for. You don’t want to go to the gym because of the rain? Push yourself and go. You will feel happy when you finish your work out and very time you push yourself your discipline will grow. Discipline is like a muscle, train it often and it will grow.

Be happy with small victories
Switching of your Twitter and start cooking a healthy meal, is a small victory. Be aware of this. Be proud every time when you over win a temptation. The fact of being aware of this also grows your discipline. And again when your finished you will feel better.

Practice in your head
This really works. Think about a work out, close your eyes and do this work out in your head. You will see that the distance between you on the couch and the gym becomes smaller. You’re visualizing your work out and you are already preparing for your work out. Open you eyes and go!

discipline3Negotiate with yourself
Are you not in the mood the cook and you can’t wait to watch a new episode of your favorite TV show? Negotiate with yourself. Tell yourself that you can watch the episode after your healthy diner. Choose a quick healthy diner so you can finish it in a short time. After your diner you will see, watching your favorite TV show never felt this good

Just do it

Sometimes nothing seems to work to get you of the couch. It is ok to be hard for yourself sometimes. Don’t push yourself every day in to something you hate. But if you know, that you will feel good after a work out, why not pushing yourself to go?

Do you have discipline to stay fit?

With love, from Dublin..

3 thoughts on “Must have: Discipline

  1. Idd waar, Overigens vind ik het heerlijk om aan het strand te rennen, zelfs als het regent (Als ik er eenmaal mee bezig ben dan:P) Ik wou dat ik meer discipline heb, das mijn doel om dat weer op te bouwen nu. Ga je echt elke dag om 6 uur rennen? Wauwie!
    Al merk ik zelf dat als ik in de ochtend naar de sportschool ga, ik meer ga dan wanneer ik tegen mezelf zeg ”Doe ik na de uni wel” en vervolgens te moe ben om echt te gaan.
    Liefs,
    xXx
    Rose

Leave a Reply