Social Selling is onmisbaar binnen B2B Sales

Wij hebben een Facebook pagina en een Twitter account, dan doen wij toch aan Social Selling?

In social media wordt door veel organisaties flink geïnvesteerd. Dat is een logische ontwikkeling omdat de markt dit verwacht. Maar een organisatie moet winstgevend zijn en niet alleen leuke status updates delen. Een belangrijke ontwikkeling binnen B2B Sales is Social Selling. Social Selling zijn alle social media activiteiten die direct invloed hebben op het Salesproces. Want het is uiteindelijk Sales waar het binnen een commerciële organisatie om draait.

Social Selling kan op verschillende manieren en momenten binnen het Salesproces worden ingezet:

Investeren in relaties en het opbouwen van nieuwe relaties

Wanneer u als organisatie interessante content deelt met relaties deelt u “gratis” kennis. U helpt uw relatie, vergroot zijn kennis en informeert u relatie over trends binnen uw branche. Uw relatie zal u als relevant gaan ervaren als uw content zijn interesse wekt. Door het delen van content creëert u een behoefte bij uw relatie en zal deze relatie u benaderen om aan deze behoefte te voldoen.

Door te investeren in uw relatie bouwt u vertrouwen op en creëert u de behoefte naar uw product of dienst. Op deze manier levert Social Selling u leads op.

Motiveren en inspireren van Sales werknemers

Zeer waarschijnlijk zijn uw Sales werknemers privé actief op social media. Als organisatie kunt u relevante en succesvolle Sales ervaringen delen met uw werknemers. Sales werknemers kunnen via deze kanalen ervaringen en kennis delen en elkaar inspireren en motiveren. Wanneer een Sales werknemer zijn of haar succes verhaal terug ziet op een social media kanaal zal dit een positieve uitwerking hebben op de Sales resultaten.

Door inspirerende en motiverende content te delen met uw Sales werknemers blijven uw werknemers betrokken bij uw organisatie en motiveren en inspireren zij elkaar.

Luister naar uw klant en leer van uw klant

Achter elke functie binnen een organisatie schuilt een persoon met een persoonlijkheid en een mening. De kans is groot dat uw klant zijn of haar mening deelt via social media. Dit kan betrekking hebben op uw organisatie maar ook andere informatie die uw klant deelt is voor u van grote waarde. Hoe beter u de wensen van uw klant kent hoe beter u aan deze wensen kan voldoen. Het monitoren van social media kanalen kan u veel waardevolle informatie op leveren.

U kunt ook informatie vragen aan uw klant via social media. Social media is zeer laagdrempelig. U kunt experts aanspreken en vragen naar ervaringen en meningen over producten of diensten. Social media is de perfecte plaats voor het delen van informatie maar ook voor het stellen van vragen. Betrek invloedrijke mensen binnen het beslissingsproces van uw klant bij de ontwikkeling van uw producten. Dit versterkt het vertrouwen en de kwaliteit van uw product.

Betrek iedereen binnen uw bedrijf bij Social Selling en creëer samen content die van waarde is voor uw klant.

Uw invloed online wordt versterkt wanneer uw werknemers actief deelnemen aan Social Selling. Uw Sales werknemers kennen uw klanten het beste en zij kunnen zeer waardevolle blogs schrijven en relevante content delen.

Ook in de begin fase van het Salesproces kan een Sales werknemer via social media veel informatie vinden over de klant. Deze informatie is van grote waarde. Een Sales werknemer kan met de juiste informatie over een klant een Salesproces goed starten en vergroot de kans op slagen.

Social Selling versterkt de relatie met uw klant en met uw werknemers, in mijn ogen reden genoeg om te bevestigen dat Social Selling onmisbaar is binnen B2B Sales.

One thought on “Social Selling is onmisbaar binnen B2B Sales

Leave a Reply